De Bokkendoorns

 

Wandelgebied De Bokkendoorns is een leuk en klein gebied om met honden te wandelen. In een stevige pas ben je waarschijnlijk binnen twintig minuten het meer rond. Maar als je af en toe gaat zitten of speelt met je hond kan je hier met gemak meer dan een uur doorbrengen. De diversiteit aan natuur – gras, water, duinen, bos en zand – maken dit gebied als ware het een mini honden paradijs. Parkeren kan aan het begin van het park en is gratis. Neem wel zelf eten en drinken mee, want voor zover ik het goed heb begrepen kan je als ‘gewone’ wandelaar niet op het terras bij de Bokkendoorns zitten. En ondanks een klein bordje aan het begin van het park dat honden aangelijnd moeten zijn, loopt iedereen altijd los met de hond. Sterker, in alle jaren dat ik er kom heb ik nog nooit iemand gezien die de hond aangelijnd had.

Voor een leuke wandelroute, volg de teksten en foto’s hieronder.

Neem vanaf de parkeerplaats het kleine paadje aan de rechterkant. Volg dit pad tot de eerste splitsing en ga hier naar rechts. Loop omhoog richting de bomen en volg deze route. Op het eind van het bospad buig je af naar links, weer terug richting het meer. Ook al heb je waarschijnlijk pas tien minuten gelopen, aangekomen bij het meer mag je uitrusten op het bankje en genieten van het uitzicht op het meer en vooral de spelende honden!

 

Vanaf het meertje volg je het pad richting het bos. Ga bij de eerste splitsing rechts en neem daarna gelijk het weggetje aan je linkerhand. Volg dit pad door het bos, langs de muur van de duinen totdat je uiteindelijk bij het tweede zitgedeelte van het meer komt. Ook hier staat een bankje uitnodigend te wachten op bazen die willen genieten van blije en zwemmende honden.

 

Vanaf het meer wandel je tot je aan je rechterkant een behoorlijk steil zandpad omhoog ziet lopen. Voor mensen die het steile pad te vermoeiend vinden, je kan hier ook rechtdoor langs het meer blijven lopen. Maar, het steile pad is echt leuker en het uitzicht vanaf de top over de duinen is magnifiek. Halverwege de wandeling naar de top zie je een heerlijke zandvlakte waar de honden lekker kunnen ravotten en waar je uiteraard prachtige foto’s kan maken! Vanaf dit punt volg je de route en kom je weer vanzelf bij de parkeerplaats uit.

Mocht je stiekem toch gekozen hebben om langs het meer te lopen: halverwege het gewone pad staat een bankje. Als je een ren- en zwemhond hebt is het uitermate leuk om vanaf dit punt een bal naar beneden in het meer te gooien. Honden rennen naar beneden, maar moeten het steile stuk ook weer omhoog. Als ze hier niet moe van worden, dan weet ik het niet meer.

 

Heel veel wandelplezier!